vineri, 7 aprilie 2017

Atractii de vizitat in Casablanca

   Zborurile catre Casablanca au loc de pe Aeroportul International Henri Coanda, aeroport aflat la aproximativ 16 kilometri de centrul Bucurestiului, pe Calea Bucurestilor 224E. Companiile aeriene ce se ocupa de aceasta ruta sunt: Turkish Airlines, Air France si Alitalia. Indiferent de ce comapnie aeriana alegeti veti fi nevoiti sa faceti escala intr-un alt oras, neexistand zboruri directe intre Bucuresti si Casablanca.
       Daca va deplasati cu masina pana la aeroport o puteti parca la aeroport contra sumei de 50 de lei in pe zi primele 2 zile ,scazand la 30  de lei pe zi in urmatoarele 2 zile, si in cele din urma 15 lei zilnic din ziua 5 pana in ziua 30 de la parcarea autovehiculului, 30 de zile fiind perioada maxima in care va puteti lasa masina in parcarea aeroportului.
  In Maroc veti ateriza pe Aeroportul International Mohammed V, aeroport aflat la 30 de kilometri sud-est de centrul orasului Casablanca. Este cel mai important si aglomerat aeroport din Maroc, anual acesta fiind tranzitat de 8 milioane de pasageri. Pentru as ajunge in Casablanca veti fi nevoiti sa luati trenul care pleaca la fiecare ora din statia aeroportului aflata langa terminalul 1 sau puteti lua taxiul care este o alternativa scumpa insa.
  Unul dintre cele mai mari centre comerciale ale Africii, dar si cel mai mare oras port al Marocului, Casablanca este inima comertului exterior al tarii. In portul orasului se desfasoara majoritatea operatiunilor comerciale tip export-import, acest lucru influentand definitoriu activitatea economica a orasului, dar si cea cultural-sociala. Inca din Evul mediu orasul a fost cunoscut sub numele de Anfa. Cele mai atractive puncte turistice ale orasului sunt Moscheea lui Hassan al II-lea, micul oras denumit Vechiul Medina, The Corniche, chiar in vecinatatea oceanului, Mormantul lui Sidi Abderrahmann si casa de origine hispanica, Mahkama du Pacha. Viata de noapte in Casablanca este una destul de ferventa, cu mentiunea ca turistele se vor putea simti putin cam inconfortabil, printre atatia barbati. Cele mai cunoscute baruri de noapte sunt Kasbar si La Bodega, doua locuri in care veti gasi, in majoritate, turisti de origine vestica.

  In concluzie puem spune ca nu trebuie sa ratati acest oras fermecator daca aveti ocazia datoriata faptului ca este un oras cu totul special.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu